Eendaagse cursus

BHV basiscursus

Startdata                                 

LesdagenMaandag 23 november 2020 van 09:30 tot 16:30
LocatieTMC PRO Capelle aan den Ijssel
AdresLylantse Plein 1
2908 LH Capelle aan den IJssel
BijzonderhedenAndere data? Bel ons op 010-3163182!

BHV basiscursus bij TMC PRO

BHV staat voor bedrijfshulpverlening. Als werkgever ben je verplicht om bedrijfshulpverlening te organiseren, zodat bij gevaarlijke situaties zoals brand of letsel, jouw werknemers zijn voorbereid. Bedrijfshulpverleners worden gedurende deze BHV cursus geleerd hoe ze:

 • Eerste hulp kunnen verlenen 
 • Reanimatie (met AED) 
 • Evacueren 
 • Brand bestrijden

Waarom bedrijfshulpverlening (BHV)?

Een goede bedrijfshulpverlening is van enorm belang voor jouw medewerkers, klanten en organisatie. Bij calamiteiten beperken zij de schade aan de organisatie: zij maken snelle werkhervatting mogelijk en voorkomen dat er slachtoffers vallen.

Het aantal bedrijfshulpverleners dat verplicht is staat niet vast, maar is afhankelijk van de verschillende incidenten die zich kunnen voordoen binnen jouw bedrijf. De bedrijfshulpverleners moeten aan een aantal criteria voldoen. Zij moeten qua opleiding, organisatie en aantal adequaat zijn uitgerust om de BHV-taken naar behoren kunnen vervullen.

De basis BHV cursus

Een bedrijfshulpverlener ook wel BHV-er genoemd is verantwoordelijk voor het bestrijden van een beginnende brand, het verlenen van eerste hulp en speelt een belangrijke rol tijdens een evacuatie. De werkgever is verplicht tenminste één persoon aan te wijzen als bedrijfshulpverlener en er moet altijd een bedrijfshulpverlener in het bedrijf aanwezig zijn.

TMC PRO verzorgt de BHV cursus die jouw werknemers nodig hebben. In slechts één dag leer jij om te gaan met noodsituaties binnen het bedrijf. Van het blussen van een brand tot reanimeren en van iemand verbinden tot ontruimen. Wij zorgen dat jij met een veilig gevoel aan het werk gaat. Je kunt onze BHV cursus volgen op onze diverse locaties in het land. Tijdens de cursusdag komen diverse onderwerpen aan bod:

 • Algemene hulpverleningsregels
 • Uitwendige verwondingen
 • Reanimatie
 • Gebruik van een AED
 • Brand 
 • Andere gevaren bij brand
 • Ontruiming

Na het volgen van de BHV cursus voldoe je aan de taken die in de Arbowet zijn opgenomen en ontvang je een officiële ARBO-pas.  

Methode

Les en oefeningen met simulatie in het skills-lokaal.

Toelating BHV
Iedereen met affiniteit met BHV kan deze cursus volgen.

Erkend onderwijs
Wij staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de scholing. Het lesmateriaal betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de scholing nauw aansluit op de wettelijke eisen die gelden. De bijscholingen en cursussen worden verzorgd door gekwalificeerde docenten die afkomstig zijn uit de praktijk.

Kosten BHV
De 1-daagse scholing Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen kost € 195,-.

Geen verborgen kosten. Dit bedrag dekt alle kosten, inclusief praktijktoetsing, lesmateriaal en certificaat.

De belastingdienst vergoedt je studiekosten! 
Iedereen heeft recht op betaalbaar en gedegen beroepsonderwijs. Als je een opleiding voor jouw (toekomstige) beroep volgt dan mag je alle studiekosten hiervoor fiscaal in aftrek brengen als persoonsgebonden aftrek. Er geldt alleen een drempel van € 250, -. Tot de studiekosten behoren alle kosten die betrekking hebben op de opleiding, zoals lesgeld, examengeld, studieboeken, naslagwerken en overig studiemateriaal.